achtergrond
 

Aangepastwielrennen.nl | Talenten

Paralympisch wielertalent op weg naar Rio!

Voor het stimuleren van het aangepast wielrennen heeft de KNWU de afgelopen drie jaar gebruik gemaakt van het programma ‘Talentontwikkeling aangepast wielrennen’. Dit programma stond van 2009 t/m 2011 in het teken van het scouten van talenten, waarna het opleiden en ontwikkelen de belangrijkste speerpunten waren. Het ultieme doel van dit programma is om talenten te laten ontwikkelen tot een niveau waardoor zij door kunnen stromen naar de Topsportselectie en succesvol op de Paralympische Spelen in  Londen kunnen zijn.

Na drie jaar is gebleken dat de Topsportselectie ruimschoots is gegroeid van 5 naar 16 personen, en er 1 jaar voor de Paralympische Spelen al meer dan 3x zoveel genomineerde renners zijn dan voor de Spelen in Peking 2008. Er kan geconcludeerd worden dat het programma op talent- en topsportniveau zijn vruchten af heeft geworpen.

2012 staat dus in het teken om een nieuwe impuls van het stimuleren, opleiden en ontwikkelen van talenten te genereren naar het ultieme doel: de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro 2016.

In het voorjaar 2012 is, met steun van NOC-NSF, een doorstart gemaakt in het talentontwikkelings programma Aangepast Wielrennen, waarin gewerkt wordt met een onderverdeling gemaakt in 3 werkgroepen:

  • Topsportselectie (olv Eelke van der Wal): genomineerde renners die richting de Paralympische Spelen 2012 toewerken.
  • Talentengroep: renners met de focus richting Rio 2016
  • Juniorengroep (tm 17 jr): renners met de focus richting Rio 2016 en verder

Op basis van indrukken in 2011 en huidige prestaties op onder andere de Rabo Limietendag is een gecombineerde talent-en juniorengroep van inmiddels 16 renners opgezet die in de verschillende paralympische categorieën (Tandem, Handbike, Cycling en Tricycling) uitkomen.

Onder leiding van talentcoach Linda van Vliet, en trainers Johan Procee, Frank van Dijk, Teun Kruijff en Martin Boomkamp volgt deze groep een maandelijkse centrale training op Olympisch Trainingscentrum te Papendal, trainingsweekenden en wordt toegewerkt naar wedstrijden.

Naast fysieke prestaties wordt door coach en trainers inzet en commitment verwacht, zowel tijdens de aangeboden trainingsdagen  als daarbuiten. Dus een eigen trainer in de buurt en uitgebreid trainingsprogramma als ook lid van een KNWU- wielervereniging is een voorwaarde.

Zie jij jezelf schitteren in Rio, vul dit aanmeldformulier  in als een eerste stap richting verwezenlijking van jouw droom.

Voor meer informatie over de huidige topsport en talentgroepklik hier